Eski adı Domakia olan rum köyü.Aydın ın Söke ilçesine bağlıdır.Dilek yarımadası milliparkı sınırları içindedir.
Eski ve yeni doğanbey adlı iki köyden oluşur.60 lı yıllarda mübadeleyle domakiada yaşayan Rumlar Yunanistana gönderilmiş Selanikte yaşayan Türkler ise Türkiyeye getirilerek bu köye yerleştirilmiş.
Köyün adı da doğanbey olarak değiştirilmiş.gelen Türkler köye bir süre sonra sığmamaya başlamışlar.traktörlerin geçebileceği yolları yokmuş.
Birazda kendilerinin yapmadıkları evlerde oturmak başkalarına ait bahçeleri kullanmak ağır gelmiş olsa gerek ki yer istemişler devletten.Devlet köylülere bir km aşağıda yer vermiş.
Rumlardan kalan evleri terketmişler.Yıllar sonra ankaralı istanbullu izmirli bir sürü şehir insanı bu köyü keşfetmişler.
Eski rum evlerinden kalan yıkıntıları satın alıp restorasyona girişmişler.1989 da başlayan bu restorasyon süreci halen devam etmektedir.Ancak gidilesi görülesi yüzlerce ev vardır.
Köyde duyabileceğiniz en yüksek ses arı vızıldaması yada kuş sesleri olabilir.Herhangi bakkal yada hediyelik eşya tarzında birşey satan yer bulunmamaktadir.
Koronodan dolayı mı bilmiyorum kimsecikler yoktu .Terkedilmis gibiydi bazı taş evlerden yükselen eski müzikler insanı alıp geçmişe götürmüyor değil…
harika köymüş rotama aldım